سرطان و رژیم درمانی!

آخرین دیدگاه ها

سرطان و رژیم درمانی!
سرطان و رژیم درمانی!

غذا تامین کننده انرژی بدن است و احساس سلامت و سرحالی را به شما می دهد.عموما وقتی فرد با یک بیماری جدی مثل سرطان روبروست، آخرین چیزی که به ذهنش خطور می کند داشتن یک رژیم غذایی مناسب است. در حالی که غذا تاثیر مستقیم بر سلامتی دارد و به نوعی دارو محسوب می شود.

در این مقاله چند ماده غذایی که بهترین غذا برای بیماران سرطانی است، را معرفی میکنیم.

گوجه فرنگی و فرآورده های آن

گوجه فرنگی و فراورده های آن مانند رب و سس گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C است و مناسب ترین غذا برای بیماران سرطانی می باشد. البته بعد از شیمی درمانی برای اکثر بیماران مزه غذاها خوشایند نیست. بهترین کار این است که گوجه های خرد شده را در قابلمه ای به آرامی و بدون هیچ ادویه ای پخته و بعد از آن که قوام گرفت، پوست گوجه ها را جدا کنید. در نهایت کمی نمک، روغن زیتون و میزان کمی زردچوبه اضافه نمایید. افرادی که زخم دهان یا گلو دارند بهتر است از خوردن گوجه فرنگی خودداری کنند.

ماهی های چرب

ماهی هایی مثل تن ( منظور قوطی نیست بلکه ماهی به نام تن است که از آن تن ماهی تهیه می شود)، سالمون و ساردین ماهیانی هستند که میزان چربی ماهی یا همان امگا ۳  در آن ها زیاد است.پروتئین ماهی منبع تغزیه فوق العاده و ضد خستگی برای بیماران سرطانی است. امگا3 و ویتامین B12 موجود در ماهی باعث تقویت و ایجاد سلول های قرمز خون و ویتامین D سلامت استخوان ها را تضمین می کند. مصرف این ماهی ها حداقل 3بار در هفته بسیار عالی است.

دانه های روغنی

در بیماران سرطانی معمولا اشتها کم است، به همین دلیل نمی توانند غذا به اندازه کافی بخورند. انرژی و قوت چندانی ندارند و زود خسته می شوند. آجیل سرشار از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب مفید است که می تواند شامل دانه های تخمه های کدو، آفتاب گردان، هندوانه، پسته، بادام هندی، گردو و فندق باشد.

اگر خوردن این دانه ها برای شخص مشکل است می توانید یک قاشق غذاخوری کره فندق به او بدهید.

محصولات لبنی

کلسیم، ویتامین D و پروتئین موجود در لبنیات باعث سلامت استخوان ها در بیمار سرطانی می شود. پس به این گروه از مواد غذایی هم باید توجه ویژه ای شود. شیر و ماست باعث افزایش باکتری های مفید و از بین رفتن باکتری های مضر دستگاه گوارش می شود. با توجه به ضعیف شدن سیستم ایمنی با انجام شیمی درمانی، این دو ماده در تقویت قوای بدن و برگشت سلامت نقش موثری دارد. در صورتی که فرد گیاه خوار است یا مزه آن ها را دوست ندارد می توانید از آب پرتقال و شیر غنی شده با ویتامین D و کلسیم استفاده کنید. شیرسویا هم جایگزین خوبی است.

گوشت پرندگان

گوشت جوجه، سینه مرغ و بوقلمون ، بلدرچین از منابع خوب پروتئین حیوانی و کم چرب است. این گوشت ها ساده و هضم آن ها چه به صورت پخته چه کبابی برای شخص راحت است. بیماران سرطانی معمولا به دلیل شیمی درمانی و داروهایی که استفاده می کنند معده حساسی دارند. از گوشت قرمز که باعث التهاب می شود و هضم آن سنگین است به هیچ وجه استفاده نکنید.

سبزیجات

سبزیجات سبزبرگ بخصوص آن هایی که برگ های بزرگ تری دارند مثل اسفناج، کاهو، شاهی حاوی مقدار زیادی کلسیم و آهن است. آهن باعث تقویت گلبول های قرمز و کلسیم باعث قوی شدن استخوان ها می شود. منیزیم نیز یکی از مواد ضروری است که باید به بدن بیمار مبتلا به سرطان برسد.

حبوبات

حبوبات منبع خوبی برای پروتئین محسوب می شود از بهترین غذاها برای بیماران سرطانی می باشد. به همین دلیل باید در رژیم غذایی بیماران سرطانی به منظور جلوگیری از خستگی گنجانده شود. برای مصرف نیز آن ها را از شب قبل خیسانده و آب آن را دور بریزید و با کمی نمک بگذارید به خوبی بپزد.

پست قبلی
شناخت علائم اختلال بینایی در کودکان!
پست بعدی
تالاسمی در کودکان!

ارسال دیدگاه

فهرست
دانلود مولتی اپلیکیشن قاب
feature